Autoritățile iordaniene au arestat sâmbătă aproximativ 20 de persoane pentru „amenințare la adresa stabilității statului”, a informat Washington Post.

Ziarul a raportat inițial că Hamza bin Al Hussin, fostul prinț moștenitor și fratele vitreg al regelui, a fost arestat și plasat în arest la domiciliu pentru presupusa plănuire a unei lovituri de stat împotriva regelui Iordaniei, Abdullah al II-lea. Câteva ore mai târziu, agenția iordaniană de știri Petra a negat acest lucru.
„Prințul Hamza nu a fost arestat, dar i s-a cerut să pună capăt acțiunilor care subminează securitatea și stabilitatea regatului”, a mai spus armata iordaniană.
Hamza bin Hussein a fost prinț moștenitor din 1999 până în 2004, când Abdullah al II-lea a revocat titlul și l-a dat fiului său cel mare Hussein.
Alte arestări sunt așteptate, a declarat un oficial al serviciilor de informații, care, la fel ca și alți intervievați, a vorbit sub condiția anonimatului.
Un consilier al palatului a confirmat că arestările au fost făcute din cauza unei „amenințări la adresa țării”.
Iordania a informat, de asemenea, Israelul că „situația este sub control” și că nu există acum nici un pericol pentru stabilitatea regatului hashemit.
Mesajul a fost transmis de oficialii iordanieni omologilor lor israelieni.
Nu se știe în acest moment cât de aproape au fost presupușii complotiști de punerea în aplicare a planului sau de exact ceea ce intenționau să facă.
Cu toate acestea, șeful serviciilor de informații a descris planul ca fiind „bine organizat” și a declarat că organizatorii lui par să aibă „legături externe”, dar nu a oferit alte detalii.
Printre cei arestați s-a numărat și Bassem Awadallah, un fost ministru de finanțe care era foarte apropiat de regele iordanian. Înainte de a deveni șef al curții regale în 2007, el a fost șef de cabinet al regelui în 2006. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s