Iordania: 20 de persoane arestate pentru “amenințare la adresa stabilității statului” / Iordania asigură Israelul că situația este sub control

Autoritățile iordaniene au arestat sâmbătă aproximativ 20 de persoane pentru “amenințare la adresa stabilității statului”, a informat Washington Post.

Ziarul a raportat inițial că Hamza bin Al Hussin, fostul prinț moștenitor și fratele vitreg al regelui, a fost arestat și plasat în arest la domiciliu pentru presupusa plănuire a unei lovituri de stat împotriva regelui Iordaniei, Abdullah al II-lea. Câteva ore mai târziu, agenția iordaniană de știri Petra a negat acest lucru.
“Prințul Hamza nu a fost arestat, dar i s-a cerut să pună capăt acțiunilor care subminează securitatea și stabilitatea regatului”, a mai spus armata iordaniană.
Hamza bin Hussein a fost prinț moștenitor din 1999 până în 2004, când Abdullah al II-lea a revocat titlul și l-a dat fiului său cel mare Hussein.
Alte arestări sunt așteptate, a declarat un oficial al serviciilor de informații, care, la fel ca și alți intervievați, a vorbit sub condiția anonimatului.
Un consilier al palatului a confirmat că arestările au fost făcute din cauza unei “amenințări la adresa țării”.
Iordania a informat, de asemenea, Israelul că “situația este sub control” și că nu există acum nici un pericol pentru stabilitatea regatului hashemit.
Mesajul a fost transmis de oficialii iordanieni omologilor lor israelieni.
Nu se știe în acest moment cât de aproape au fost presupușii complotiști de punerea în aplicare a planului sau de exact ceea ce intenționau să facă.
Cu toate acestea, șeful serviciilor de informații a descris planul ca fiind “bine organizat” și a declarat că organizatorii lui par să aibă “legături externe”, dar nu a oferit alte detalii.
Printre cei arestați s-a numărat și Bassem Awadallah, un fost ministru de finanțe care era foarte apropiat de regele iordanian. Înainte de a deveni șef al curții regale în 2007, el a fost șef de cabinet al regelui în 2006. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: