Într-o înregistrare video difuzată de BBC, Hamza bin Al Hussin, fostul prinț moștenitor și fratele vitreg al regelui Iordaniei, susține că i s-a ordonat să rămână acasă, neagă că ar fi luat parte la un complot și a acuzat autoritățile din țara sa de „corupție” și „incompetență”.

„Nu fac parte din nicio conspirație sau organizație malefică”, a spus el, menționând că „un număr de prieteni ai mei au fost arestați, securitatea mea a fost a fost afectată și internetul și liniile telefonice au fost tăiate. Aceasta este ultima mea comunicare de la o legătură internet prin satelit în posesia căreia sunt, și compania m-a informat că a primit ordin să taie această legătură.”
„Această țară s-a scufundat în nepotism, corupție și gestionarea defectuoasă, iar rezultatul a fost distrugerea sau pierderea speranței evidente în rândul aproape tuturor iordanienilor”, a afirmat el.
Hamza este fiul cel mare al regelui Hussein și al soției sale americane, regina Noor, născută Lisa Halaby.
În conformitate cu dorințele tatălui său, care a murit în 1999, el a fost numit prinț moștenitor atunci când Abdullah a devenit rege. Dar în 2004, Abdallah l-a deposedat de titlu și l-a dat fiului său cel mare Hussein. (Anima News)