Ierusalim: Procesul lui Netanyahu se reia astăzi, luni

Astăzi, luni, două procese vor începe în Israel: unul politic, cu ocazia consultărilor dintre președinte și partide, celălalt – juridic și anume, procesul premierului Benjamin Netanyahu, acuzat de corupție și subminarea încrederii publice.

Procesul va începe cu un discurs al procurorului general adjunct Liat Ben-Ari.
Va continua cu mărturia unuia dintre principalii martori în cazul 4000 (Bezek), fostul editor al site-ului Walla, Ilan Yeshua.
Notele sale privind presiunile membrilor familiei Netanyahu de a schimba politica editorială a site-ului au servit drept principala dovadă a investigației. Potrivit actului de acuzare, compania israeliană Bezeq, proprietara site-ului, a primit beneficii de reglementare în schimbul unei acoperiri favorabile a activităților lui Netanyahu.

Tribunalul i-a permis lui Netanyahu să nu participe la audiere

Susținătorii și oponenții lui Netanyahu se pregătesc să organizeze proteste în fața tribunalului din Ierusalim.
Politicienii din opoziție speră că începutul fazei de mărturii la procesul lui Netanyahu va contribui la ieșirea din blocarea politică.
Benny Gantz a cerut consilierului juridic al guvernului să abordeze problema intereselor conflictuale ale primului ministrul, care, ghidat de interese personale, nu numește un ministrul al Justiției și un procuror general, .
Între timp, în urma opoziției lui Gantz de la o întâlnire cu Netanyahu privind Corona , Pfizer a anunțat că nu va mai trimite vaccinuri deoarece Gantz refuză să semneze noile contracte, toate într-o criză politică și punând în pericol populația israeliană. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: