Pfizer spune că lucrează la un nou acord de furnizare a vaccinurilor COVID-19 către Israel

Pfizer a declarat luni că lucrează la un nou acord pentru furnizarea de vaccinuri COVID-19 către Israel, după încheierea unui acord inițial de furnizare la sfârșitul anului 2020.

Pfizer și partenerul său BioNTech au convenit în noiembrie să furnizeze Israelului un număr nedivulgat de vaccinuri COVID-19, iar Ministerul israelian al Finanțelor a declarat că a plătit aproximativ 2,6 miliarde de sicli (785 milioane de dolari).
Până în prezent, 5,27 milioane de israelieni cu vârsta de peste 16 ani au primit o primă doză, în timp ce 4,84 milioane au primit al doilea vaccin- dintr-o populație de 9,3 milioane. Unii israelieni au primit, de asemenea, doze de vaccin Moderna, oferind țării una dintre cele mai mari rate de inoculare din lume.
Guvernul Israelului încearcă să asigure cu 36 milioane mai multe doze de Pfizer / BioNTech, dar acest proiect a fost puternic afectat săptămâna trecută din cauza luptelor politice.
Săptămâna trecută, cabinetul urma să aprobe achiziția, cu aproximativ 3,5 miliarde de șekeli, dar plata a fost anulată în urma unei dispute între primul ministru benjamin Netanyahu și ministrul Apărării, Benny Gantz, care conduce partidul rival Albastru Alb, din cauza numirilor juridice.
Publicația ”Jerusalem Post” a raportat că un transport de 700.000 de doze a fost programat pentru a ajunge duminică, dar a fost oprit după ce statul nu a reușit să aprobe transferul de plată pentru precedentele 2,5 milioane de doze furnizate de Pfizer / BioNTech.
Pfizer nu a comentat raportul, dar într-un răspuns trimis prin e-mail către Reuters, a declarat că a finalizat toate livrările către Israel în baza acordului său inițial de furnizare a vaccinului COVID-19, semnat în noiembrie 2020.
“Compania lucrează în prezent cu guvernul israelian pentru a actualiza acordul, pentru a furniza vaccinuri suplimentare țării. În timp ce această lucrare continuă, expedierile pot fi ajustate”, a declarat Pfizer. (Anima News)

Lasă un răspuns