ISRAEL

Superioritatea serviciilor de informații israeliene: Armata lansează cel mai inteligent avion din lume

Țahal (armata israeliană) și Ministerul Apărării anunță că aeronava de informații Oron, cea mai avansată de acest gen din lume, a fost primită la Baza Aeriană Nevatim.

Aeronava este o realizare comună a Administrației pentru cercetare, dezvoltarea armelor și infrastructura tehnologică a Ministerului israelian al Apărării și al industriei aerospațiale
Avionul a fost proiectată pe baza lecțiilor războaielor și ale evenimentelor operaționale trecute.
Acesta va fi echipat cu un strat automat de extragere a informațiilor bazat pe algoritmi avansați și inteligență artificială și va permite armatelor Țahal să își mențină și să-și aprofundeze superioritatea în materie de inteligență în fața provocărilor viitoare.
Aeronava Oron se bazează pe platforma de direcție Gulfstream G550, care se caracterizează prin performanțe excelente de zbor și costuri reduse de întreținere.
Aeronava va fi echipată cu radar avansat fabricat de IAI și sisteme avansate de informații. Acestea vor oferi armatei o dimensiune informativă fără precedent în ceea ce privește acoperirea zonei și adâncimea acoperirii – în timp real, în toate condițiile meteorologice și în toate condițiile de vizibilitate.
Escadrila 122 – „Șarpele” – va opera noua aeronavă, care va fi folosită pentru misiuni de informații în timp real.
Astăzi, escadrila operează avioane „cometă” și „vultur”, care sunt, de asemenea, utilizate în scopuri de informații. Ceremonia de primire a aeronavei a fost prezidată de comandantul Forțelor Aeriene, generalul Amikam Nurkin.
Potrivit comandantului Forțelor Aeriene, generalul-maior Amikam Nurkin: „Achiziționarea aeronavei Oron este o altă expresie a eficienței sporite a forțelor aeriene. Capacitățile aeronavei adaugă o altă dimensiune capacităților operaționale și strategice existente ale Forțelor Aeriene, care vor asigura menținerea în continuare a superiorității sale pe cerul Orientului Mijlociu și protecția cerului statului Israel și a securității sale. Este o mișcare care reflectă o viziune a capacității avansate de colectare, adaptată la câmpul de luptă și care permite operațiuni într-o mare varietate de aplicații. Țahal și Air Force în cadrul acestuia au o varietate de capabilități de colectare, dar „Oron” consolidează superioritatea noastră și capacitatea noastră de a opera în al doilea și al treilea cerc, și să se deplaseze între domenii într-un ritm ridicată și în timp”.
Israel Aerospace Industries (IAI) este sursa de aeronave de misiune a statului Israel și un lider mondial în acest domeniu L’Oron se alătură familiei de aeronave de misiune pe care IAI le-a furnizat armatei israeliene în ultimele două decenii, „Eitam” și „Shavit”. (Anima News)

One thought on “Superioritatea serviciilor de informații israeliene: Armata lansează cel mai inteligent avion din lume

  • Ma bucur pentru aceasta inovație și realizare si sunt mândru că fac parte din acest popor eroic
    Dumnezeu sa ne ajute

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: