În a doua zi de mărturii în procesul de corupție al primului ministrului israelian Benjamin Netanyahu, curtea a auzit detalii despre o conspirație pentru a acoperi o presupusă schemă de manipulare a presei.

Fostul director executiv al site-ului de știri israelian ”Walla”, Ilan Yeshua, a descris o întâlnire din decembrie 2017, când proprietarii companiei israeliene Bezek, Shaul și Iris Elovitch, care controlau știrile Walla, l-au instruit să-și coordoneze povestea cu a lor despre intervenția lui Netanyahu în coordonarea știrilor și să distrugă toate mesajele electronice legate de aceasta.
Mărturia a fost o continuare a sesiunii de luni, în care Yeshua a spus că a fost presat de Netanyahu, prin șefii săi, să încline cel de al doilea cel mai mare site de știri din Israel, pentru a-l ajuta pe primul ministru și a-i răni rivalii, în schimbul unor beneficii de reglementare profitabile.
La deschiderea sesiunii de marți, procurorul Yehudit Tirosh a declarat curții că, în urma mărturiei din ziua precedentă, Yeshua a primit „mesaje neplăcute”.
Președintele, judecătorul Rivka Friedman-Feldman a comentat: „Când un martor spune că a primit mesaje neplăcute, acestea îi pot influența comportamentul”.
Nu au fost dezvăluite detalii din respectivele mesaje. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s