Ierusalim: Mărturie privind schema mass-media în a doua zi a procesului Netanyahu

În a doua zi de mărturii în procesul de corupție al primului ministrului israelian Benjamin Netanyahu, curtea a auzit detalii despre o conspirație pentru a acoperi o presupusă schemă de manipulare a presei.

Fostul director executiv al site-ului de știri israelian ”Walla”, Ilan Yeshua, a descris o întâlnire din decembrie 2017, când proprietarii companiei israeliene Bezek, Shaul și Iris Elovitch, care controlau știrile Walla, l-au instruit să-și coordoneze povestea cu a lor despre intervenția lui Netanyahu în coordonarea știrilor și să distrugă toate mesajele electronice legate de aceasta.
Mărturia a fost o continuare a sesiunii de luni, în care Yeshua a spus că a fost presat de Netanyahu, prin șefii săi, să încline cel de al doilea cel mai mare site de știri din Israel, pentru a-l ajuta pe primul ministru și a-i răni rivalii, în schimbul unor beneficii de reglementare profitabile.
La deschiderea sesiunii de marți, procurorul Yehudit Tirosh a declarat curții că, în urma mărturiei din ziua precedentă, Yeshua a primit “mesaje neplăcute”.
Președintele, judecătorul Rivka Friedman-Feldman a comentat: “Când un martor spune că a primit mesaje neplăcute, acestea îi pot influența comportamentul”.
Nu au fost dezvăluite detalii din respectivele mesaje. (Anima News)

Lasă un răspuns