Ierusalim: Președintele israelian îndeamnă politicienii să dea dovadă de leadership și să pună capăt crizei

La sesiunea de deschidere a celei de-a 24-a knesset (Parlamentul israelian), președintele Reuven Rivlin a cerut politicienilor israelieni să dea dovadă de leadership, să facă punte între diviziunile ideologice și să ofere israelienilor un guvern stabil după mai mult de doi ani de tulburări politice.

“Astăzi mă așez în fața unui parlament care s-a dizolvat de patru ori în mai puțin de doi ani. […] Dezacordurile care divizează societatea noastră sunt diferențe reale. Multe dintre ele sunt chestiuni de principiu, dar sunt momente în care suntem forțați să rezolvăm dezacordurile chiar dacă sunt sfâșietoare, grele și dureroase”, a declarat Rivlin.
“Locurile pe care stați, stimați deputați, sunt rare și prețioase. Puterea pe care o aveți, în butoanele de vot din fața voastră, este enormă. Poporul israelian se uită la voi și se așteaptă ca fiecare dintre voi să dea dovadă de leadership, tipul de conducere pe care acest moment îl cere”.
Acum șase ani, când a devenit președinte, a spus Rivlin, Israelul era din ce în ce mai fragmentat în patru “triburi”: evrei laici, evrei religioși, ultra-ortodocși și arabi. Aceste diviziuni au fost expuse dureros în timpul pandemiei de anul trecut și trebuie abordate”, a continuat el.
“Dacă nu vom reuși să găsim un nou model de parteneriat care să ne permită să trăim împreună aici, în respect reciproc și într-un angajament comun adevărat unul față de celălalt, rezistența noastră națională va fi cu adevărat amenințată”, a subliniat Rivlin. (Anima News)

Lasă un răspuns