Israel: Netanyahu promite să formeze “un guvern unit prin politica și acțiunea sa”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis marți să formeze “un guvern unit prin politicile și acțiunile sale” după ce președintele Reuven Rivlin i-a înmânat mandatul de a forma următorul guvern.

“Alegătorii au decis încă o dată că Likud va fi cel mai mare partid din țară”, a subliniat premierul. “Vom forma un guvern puternic, nu un guvern paralizat”, a afirmat el, adăugând că “voi face totul pentru a scoate Israelul din spirala electorală”.
Președintele israelian Reuven Rivlin a anunțat marți, într-un discurs, că l-a ales pe Benjamin Netanyahu pentru a încerca să formeze următorul guvern, în urma consultărilor care l-au făcut favorit pe actualul premier.
“Pentru a forma guvernul trebuie să punem capăt boicoturilor, mă consider prim ministru al tuturor”, a reiterat Netanyahu.
52 de membri ai Knesset (Parlamentul israelian) l-au recomandat luni pe Netanyahu președintelui Reuven Rivlin, pentru a forma o coaliție, în timp ce 45 de parlamentari au dorit să-l vadă pe centristul Yair Lapid, liderul partidului Yesh Atid, însărcinat cu această misiune (Anima News).

Lasă un răspuns