Președintele israelian Reuven Rivlin a anunțat că l-a desemnat pe Benjamin Netanyahu pentru a încerca să formeze următorul guvern.

Candidatul ales are la dispoziția sa 28 de zile pentru a forma un nou guvern în Israel, iar în cazul în care este necesară o prelungire a procesului, președintele are puterea de a acorda o prelungire de până la 14 zile suplimentare în conformitate cu legea.
În remarcile sale, președintele Rivlin a declarat: „De fapt, niciunul dintre candidați nu are posibilitatea de a forma un guvern, dar legea îmi cere să impun guvernul unuia dintre candidații care l-au acceptat. 52 de parlamentari mi-au cerut să-l desemnez pe Netanyahu, față de 49 care l-au recomandat pe Lapid și 7 care l-au recomandat pe Naftali Bennett. Cunosc poziția potrivit căreia președintele nu ar trebui să recomande un candidat împotriva căruia este depusă o inculpare, dar legea permite, de asemenea, primului ministru să fie activ sub acuzarPreședintele nu înlocuiește legislativul și instanța.
În această situație în care nu există o majoritate de 61 de susținători ai unui anumit candidat, am acceptat decizia mea reflectând asupra fișei de recomandare – și voi recomanda membrilor Knessetului formarea guvernului”. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s