Netanyahu va convoca mâine, miercuri, liderii blocului de extremă dreapta; Întâlnire cu Bennett – joi

După primirea mandatului, primul ministru Benjamin Netanyahu va convoca mâine (miercuri) o întâlnire cu liderii partidelor ultraortodoxe de dreapta pentru a discuta cu aceștia despre posibilitățile formării unui guvern.

Netanyahu urmează să se întâlnească joi seară cu președintele Yamina, Naftali Bennett. Aceasta este a doua întâlnire a celor doi în cadrul negocierilor coaliției, după o întâlnire de trei ore pe care au avut-o vineri.
Bennett l-a felicitat pe Netanyahu pentru primirea mandatului și i-a urat succes dar a continuat să rămână rezervat în ceea ce privește intențiile sale.
Cu toate acestea, el a subliniat că va face tot posibilul pentru a preveni o nouă rundă de alegeri, subliniind că trebuie luate măsuri pentru formarea unui guvern național stabil de dreapta. “Vom veni cu bunăvoință pentru a forma un guvern stabil de dreapta”, a afirmat el.
Netanyahu are la dispoziție 28 de zile pentru a forma un guvern, cu opțiune de prelungire suplimentară cu 14 zile. Dacă eșuează, președintele va organiza o nouă rundă de consultări la sfârșitul căreia poate impune formarea guvernului unui alt candidat pentru încă 28 de zile – sau va returna mandatul în Knesset și îl va informa pe președintele Knessetului că nu vede posibilitatea formării unui guvern. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: