Netanyahu va convoca mâine, miercuri, liderii blocului de extremă dreapta; Întâlnire cu Bennett – joi

După primirea mandatului, primul ministru Benjamin Netanyahu va convoca mâine (miercuri) o întâlnire cu liderii partidelor ultraortodoxe de dreapta pentru a discuta cu aceștia despre posibilitățile formării unui guvern.

Netanyahu urmează să se întâlnească joi seară cu președintele Yamina, Naftali Bennett. Aceasta este a doua întâlnire a celor doi în cadrul negocierilor coaliției, după o întâlnire de trei ore pe care au avut-o vineri.
Bennett l-a felicitat pe Netanyahu pentru primirea mandatului și i-a urat succes dar a continuat să rămână rezervat în ceea ce privește intențiile sale.
Cu toate acestea, el a subliniat că va face tot posibilul pentru a preveni o nouă rundă de alegeri, subliniind că trebuie luate măsuri pentru formarea unui guvern național stabil de dreapta. “Vom veni cu bunăvoință pentru a forma un guvern stabil de dreapta”, a afirmat el.
Netanyahu are la dispoziție 28 de zile pentru a forma un guvern, cu opțiune de prelungire suplimentară cu 14 zile. Dacă eșuează, președintele va organiza o nouă rundă de consultări la sfârșitul căreia poate impune formarea guvernului unui alt candidat pentru încă 28 de zile – sau va returna mandatul în Knesset și îl va informa pe președintele Knessetului că nu vede posibilitatea formării unui guvern. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: