Sudanul abrogă boicotarea Israelului

Cabinetul Sudanului a votat marți abrogarea unei legi din 1958 care a interzis relațiile diplomatice și de afaceri cu Israelul, se afirma într-o declarație.

Sudanul a semnat anul trecut Acordurile Abraham privind reconcilierea regională cu Israelul, sponsorizate de administrația americană a președintelui de atunci, Donald Trump, iar oficialii israelieni au vizitat Sudanul.
Decizia are încă nevoie de aprobarea unei reuniuni comune a consiliului suveran și a cabinetului Sudanului, care servește drept organism legislativ interimar al acestei țări.
Fostul secretar al trezoreriei americane, Steven Mnuchin, și ministrul sudanez al Justiției, Nasredeen Abdulbari, au scris acordul, un document în mare parte simbolic care indică intențiile Sudanului de a merge mai departe cu normalizarea.
Memorandumul nu a stabilit în mod oficial legăturile diplomatice dintre Khartoum și Ierusalim, măsură care se așteaptă să se întâmple în viitorul apropiat, la o dată încă nedeterminată.
Ministrul serviciilor de informații Eli Cohen a salutat măsura luată de Khartoum.
“Acesta este un pas important și necesar către semnarea unui acord de pace între țări”, a declarat Cohen într-un comunicat, care nu s-a referit la momentul în care un astfel de eveniment ar putea avea loc. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: