Coronavirus: Pandemia din Israel este pe cale de dispariție (înalt oficial din domeniul sănătății)

Dr. Sharon Alroy-Preis (foto), șefa Serviciilor de Sănătate Publică din cadrul Ministerului israelian al Sănătății a declarat că pandemia de coronavirus din Israel începe să se dispară, în pofida unei ușoare creșteri a numărului de reproducere a virusului (R).

Numărul R al Israelului – care indică câte alte persoane sunt infectate de un purtător de virus – a crescut aparent de la 0,52 la 0,78 în cel mult o săptămână.
Cu toate acestea, oficialul de rang înalt din domeniul sănătății spune că nu există niciun motiv pentru a intra în panică.
„Numărul R este încă mult sub 0,8 și este cu siguranță sub 1”, a reafirmat Alroy-Pries, care a adăugat că, creșterea aparentă a viralității virusului se datorează creșterii numărului total de teste COVID efectuate după vacanța de Pesah.
„Pandemia se stinge, deși într-un ritm mai lent. Dar atâta timp cât numărul R este sub 1, există loc de îngrijorare. ” „Avem în prezent puțin peste 300 de cazuri zilnice de COVID. Acesta este un declin foarte semnificativ”, a adăugat Alroy-Pries.
„ Majoritatea localităților din Israel au o contaminare scăzută. Între timp, nu există aproape nici o concentrație semnificativă de virus și niciun punct fierbinte”.
„Acest lucru ne permite să deschidem economia și să dăm undă verde pentru nunți, concerte și evenimente, precum și să deschidem treptat sistemul de învățământ”. În pofida previziunilor optimiste și a succesului masiv al efortului de vaccinare al Israelului – unde peste 5 milioane de israelieni au primit primul vaccin și peste 4,8 milioane au avut și al doilea vaccin – Alroy-Pries avertizează.
„Încă avem zone mari din populație care nu au fost încă vaccinate, inclusiv un număr mare de copii. De aceea vom deschide cu atenție sistemul educațional, păstrând în același timp formatul de învățare a capsulelor (studiu în grupuri mici)”.
Alroy-Preis a abordat, de asemenea, anunțul lui Pfizer, potrivit căruia vaccinul COVID al firmei este eficient și sigur la adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. „Vaccinările pentru copii trebuie examinate cu atenție. Suntem responsabili pentru siguranța copiilor noștri. Prin urmare, o examinare aprofundată este potrivită. Vom face orice înainte ca FDA să aprobe că vaccinul este sigur pentru copii”.
Înaltul oficial a făcut trimitere la țarul coronavirusului, prof. Nachman Ash, care a declarat că este de părere că dispoziția privind obligativitatea purtării măștii în aer liber va fi anulată săptămâna viitoare.
“Discuțiile în acest sens sunt în curs de desfășurare și, de îndată ce vom lua o decizie, o vom publica. Ne gândim să le permitem oamenilor să își scoată măștile în aer liber. Dar numai atunci când considerăm că este în siguranță”, a spus Alroy- Preis.
Începând de marți seară, erau 319 pacienți cu coronavirus în stare gravă spitalizați în toată țara – cea mai mică cifră de la începutul lunii decembrie.
De asemenea, 175 de pacienți sunt conectați la ventilatoare.
Numărul deceselor cauzate în Israel de COVID-19 este de 6.253, după ce cinci persoane au decedat luni. (Anima News)

Lasă un răspuns