Emiratele Arabe Unite au organizat miercuri primele ceremonii oficiale de comemorare a Holocaustului într-o țară arabă, reunind evrei și musulmani din Golf, în același timp în care Israelul respectă această zi națională.

Este pentru prima dată când Ziua Comemorării Holocaustului este marcată oficial într-o țară arabă.
O ceremonie a avut loc miercuri seara la Dubai, în prezența unei delegații formate din israelieni de credință evreiască și musulman.
Lor li s-au alăturat câteva zeci de oameni influenți din social media din Golf, iar organizatorii au transms povești despre supraviețuire și amintire.
Joi seara, Asociația Comunităților Evreiești din Golf va găzdui un webinar cu un grup de patru tineri musulmani din Emiratele Arabe Unite și Bahrain, care vor vorbi despre experiențele lor la memorialul israelian Yad Vashem.

Și, pentru prima dată, comunitățile evreiești din Bahrain și Dubai, vor participa la Yellow Candle Project, o inițiativă comunitară globală pentru pomenirea victimelor Holocaustului, eveniment în care membrii fiecărei comunități vor aprinde o lumânare galbenă în amintirea numelor evreilor care au pierit în timpul războiului. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s