Israel: Ziua Comemorării Martirilor și Eroilor Holocaustulu

Tema centrală pentru Ziua Comemorării Holocaustului 2021: „Până la ultimul evreu: Optzeci de ani de la debutul anihilării în masă”.

Ziua Comemorării Martirilor și Eroilor Holocaustului va fi marcată anul acesta începând de miercuri seară, 7 aprilie 2021 până joi, 8 aprilie 2021.
Ceremonia oficială de deschidere va avea loc miercuri, 7 aprilie, la ora 20:00 ora Israelului, în Piața Ghetoului din Varșovia din cadrul Muzeului Holocaustului – Yad Vashem -, pe Muntele Amintirii din Ierusalim.
Președintele Reuven Rivlin și primul ministru Benjamin Netanyahu vor lua cuvântul la ceremonia de deschidere. Ronen Plot, președintele interimar al Yad Vashem, va aprinde Torța Memorială.
Roza Bloch va vorbi în numele supraviețuitorilor.
În timpul ceremoniei, supraviețuitorii Holocaustului vor aprinde șase torțe și vor fi prezentate videoclipuri scurte despre fiecare dintre cei care vor aprine torțele.
Cântăreții israelieni David Daor și Meshi Kleinstein, precum și o Garda de onoare a parașutiștilor va participa la ceremonie, care va include și piese narative ale actorului israelian Dean Miroshnikov.
Moderatorul ceremoniei va fi Hila Korach.
La fel ca în anii trecuți, ceremonia va cuprinde și o slujbă tradițională de pomenire, inclusiv recitarea unui capitol din Psalmi de către rabinul șef al Israelului, rabinul David Lau. Rabinul șef al Israelului, rabinul Yitzhak Yosef va rosti Kaddish, rugăciunea pentru cei dispăruți, iar cantorul Avraham Kirshenbaum va recita El Maleh Rahamim, rugăciunea evreiască pentru sufletele martirilor.
Yad Vashem va transmite în direct ceremonia de deschidere, cu traducere simultană în engleză, franceză, spaniolă, germană, ebraică și rusă, prin intermediul site-urilor sale web în limbile respective.
În plus, pentru prima dată, Yad Vashem va oferi traducere simultană în limba arabă disponibilă pe canalul YouTube Yad Vashem în limba arabă.
Feed-ul live va fi, de asemenea, accesibil prin Facebook (live numai în engleză și ebraică).
Ceremonia de deschidere va fi transmisă în direct la televiziunea și radioul israelian.
În plus față de difuzarea ceremoniei, Yad Vashem va face o expoziție online specială legată de tema centrală intitulată „Până la ultimul evreu: Optzeci de ani de la debutul anihilării în masă”, precum și materiale educaționale relevante.
Mâine (8 aprilie 2021), Ziua Comemorării Holocaustului, o sirenă va suna timp de două minute în toată țara la ora 10:00 (ora Israelului).
În această zi, la Yad Vashem, va avea loc ceremonia tradițională de depunere a coroanelor de flori în Piața Ghetoului din Varșovia, la baza Monumentului Răscoalei Ghetoului din Varșovia. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: