Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, va vizita Israelul săptămâna viitoare și se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu și cu ministrul apărării Benny Gantz, a informat presa online americană Axios.

Lloyd Austin este primul ministru din administrația președintelui Joe Biden care va vizitat Israelul. Pentagonul, care păstrează o aură de secret în jurul vizitelor secretarului Apărării american din motive de securitate, nu a confirmat călătoria.
Cele două părți vor discuta probleme regionale,și în special amenințările la adresa securității din partea Iranului, Libanului și Siriei, a spus Axios.
Israelul este deosebit de îngrijorat de dorința administrației Biden de a intra în noi negocieri cu Iranul pentru a relansa acordul multilateral care ar trebui să împiedice Teheranul să dezvolte arme nucleare.
Statele Unite și Iranul au calificat drept „constructive” discuțiile indirecte care au început marți la Viena pentru a încerca să salveze acordul internațional privind energia nucleară iraniană.
Prima ședință a comitetului mixt a fost „fructuoasă”, a estimat, de asemenea, ambasadorul rus la organizațiile internaționale, Mihail Ulyanov, după un interviu de aproape două ore cu semnatarii JCPOA (Planul de acțiune global comun): Iran, Germania, Franța , Regatul Unit, China, Rusia, toate sub egida UE. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s