ISRAELLUMEA DE AZI

Secretarul american al Apărării în Israel săptămâna viitoare

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, va vizita Israelul săptămâna viitoare și se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu și cu ministrul apărării Benny Gantz, a informat presa online americană Axios.

Lloyd Austin este primul ministru din administrația președintelui Joe Biden care va vizitat Israelul. Pentagonul, care păstrează o aură de secret în jurul vizitelor secretarului Apărării american din motive de securitate, nu a confirmat călătoria.
Cele două părți vor discuta probleme regionale,și în special amenințările la adresa securității din partea Iranului, Libanului și Siriei, a spus Axios.
Israelul este deosebit de îngrijorat de dorința administrației Biden de a intra în noi negocieri cu Iranul pentru a relansa acordul multilateral care ar trebui să împiedice Teheranul să dezvolte arme nucleare.
Statele Unite și Iranul au calificat drept „constructive” discuțiile indirecte care au început marți la Viena pentru a încerca să salveze acordul internațional privind energia nucleară iraniană.
Prima ședință a comitetului mixt a fost „fructuoasă”, a estimat, de asemenea, ambasadorul rus la organizațiile internaționale, Mihail Ulyanov, după un interviu de aproape două ore cu semnatarii JCPOA (Planul de acțiune global comun): Iran, Germania, Franța , Regatul Unit, China, Rusia, toate sub egida UE. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d