Siria: 19 persoane, inclusiv civili, „răpite” de Statul Islamic

Cel puțin 19 persoane, 11 civili și opt polițiști, au fost „răpite” de grupul jihadist Statul Islamic (SI) într-o provincie centrală a Siriei în război, a raportat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

Agenția oficială siriană Sana a confirmat „răpirea unui număr de locuitori” din satul Al-Saan, din provincia Hama, în timp ce aceștia „căutau trufe” în zona Badiya, vastul deșert sirian.
Agenția de stat, care arată cu degetul către SI, a informat despre starea răniților care au fost spitalizați.
„Organizația SI a răpit opt ​​membri ai poliției și 11 civili din satul Al-Saan”, a declarat directorul Observatorului, Rami Abdel Rahmane, asigurând că aproape 40 de persoane sunt „dispărute”, în timp ce „nimic nu se știe despre soarta lor.
În ciuda faptului că a fost direcționat în martie 2019 odată cu căderea „califatului” său, SI continuă să lanseze atacuri mortale în Siria, în special în Badiya, care se întinde de la provinciile centrale Hama și Homs până la cea Deir Ezzor, în extremul est al Siriei.
În acest sector, jihadiștii se angajează în lupta împotriva forțelor regimului, susținute de atacuri aeriene ale aliatului rus.
În ultimele luni, jihadiștii au „răpit, de asemenea, în mai multe rânduri, civili, ciobani și soldați”, asigură Abdel Rahmane.
“În cele mai multe cazuri, cei răpiți sunt uciși, mai ales când vine vorba de soldați”, a spus el. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: