SUA restabilește ajutorul acordat palestinienilor, la peste 200 de milioane de dolari

Administrația Biden intenționează să acorde cel puțin 235 milioane USD (197 milioane EUR) drept ajutor american palestinienilor, restabilind o mare parte din asistența care a fost întreruptă de fostul președinte Donald Trump, a raportat miercuri Reuters citând surse familiare cu această chestiune.

Tot sprijinul, inclusiv asistența umanitară, economică și de securitate, este parte a unui efort de restabilire a legăturilor SUA cu palestinienii, legături care au diminuat în timpul mandatului lui Trump.
Este cea mai importantă decizie luată de președintele democratic Joe Biden de la preluarea funcției pe 20 ianuarie, ca parte a angajamentului său de a reveni asupra unor elemente ale abordării predecesorului său republican. Planul prevede astfel să furnizeze 150 de milioane de dolari (126 milioane de euro) prin intermediul agenției de ajutor ONU UNWRA, 75 de milioane de dolari (63 milioane de euro) în sprijin economic american și 10 milioane de dolari (8 milioane de euro) în finanțare pentru dezvoltare, conform unei notificări trimisă de administrație la birourile Congresului.
Asistenții lui Biden au indicat, de asemenea, că vor să restabilească obiectivul unei soluții negociate a două state, ca prioritate în politica SUA privind conflictul israeliano-palestinian. (Anima News)

Lasă un răspuns