Londra: A decedat prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, a murit vineri, la vârsta de 99 de ani, la Castelul Windsor, la trei săptămâni după ce a petrecut o lună în spital cu o infecție și apoi o problemă de inimă, a anunțat palatul Buckingham.

„Cu profundă durere, Majestatea Sa Regina anunță moartea soțului ei iubit, prințul Philip, ducele de Edinburgh”, conform unui comunicat al palatului Buckingham, care menționează că prințul a murit „pașnic în această dimineață (vineri) la Castelul Windsor”.
După internarea în spital, prințul Philip s-a întors la Windsor, în vestul Londrei, unde s-a aflat în carantină cu soția sa.
Ducele de Edinburgh, care ar fi împlinit o sută de ani în iunie, a fost internat pe 16 februarie într-un spitalul privat ”King Edward al VII-lea” din capitala britanică.
El s-a întors acolo pentru a-și continua convalescența după ce a trecut „cu succes”, la începutul lunii martie, o intervenție pentru o problemă cardiacă preexistentă, într-o altă unitate din Londra, ”St Bartholomew’s Hospital”, cu cel mai mare serviciu cardiovascular specializat din Europa.
Renumit pentru caracterul său puternic, dar și pentru gafele sale, ducele de Edinburgh a fost internat în februarie ca „măsură de precauție” după ce s-a simțit rău.
Palatul Buckingham specificase câteva zile mai târziu că această spitalizare se datora unei infecții.
Prințul Philip și Elisabeta a II-a au sărbătorit aniversarea nunții de platină în noiembrie 2017 la Castelul Windsor.
Clopotele din Westminster Abbey, unde s-au căsătorit la 20 noiembrie 1947, au sunat mai bine de trei ore cu această ocazie pentru a-și aduce omagiul.
Mulți lideri mondiali, inclusiv președintele israelian Reuven Rivlin. și-a exprimat condoleanțele la anunțarea morții sale. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: