Agenții de informații iranieni au încercat să-i ademenească pe israelieni în străinătate cu scopul de a-i răpi, au declarat într-un comunicat comun serviciul de securitate Shin Bet și agenția de informații Mossad.

Agenții iranieni au creat profiluri false pe Instagram, de obicei ale femeilor din industria turismului, și au contactat israelienii.
De asemenea, au încercat să-i atragă pe israelieni la întâlniri în străinătate cu propuneri de afaceri sau oferte de întâlniri amoroase, conform serviciilor israeliene de informațiil.
Serviciile i-au avertizat pe israelienii care fac afaceri în străinătate să se ferească de solicitările din conturile de rețele sociale.
„Oficialii de securitate fac apel la cetățenii israelieni care au relații de afaceri în străinătate să fie conștienți și vigilenți la cererile de informații de pe rețelele sociale, cereri care provin de la profiluri pe care nu le recunosc și să evite contactul cu ei”, au avertizat agențiile.
Țările nominalizate de agenții includ țările arabe, Turcia, state din Golf și țări din Caucaz, Africa și Europa. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s