Israel: Continuă să fie critică starea tânărului cu tulburări de stres post-traumatic care și-a dat foc, în memoria soldaților căzuți în lupte

Un veteran al armatei israeliene, diagnosticat cu tulburare de stres post-traumatic, și-a dat foc în fața unui birou al Ministerului Apărării responsabil cu reabilitarea soldaților răniți, a declarat ministerul într-un comunicat.

După ce s-a autoincendiat, Itzik Saidyan, în vârstă de 26 de ani, este în stare gravă,cu arsuri pe tot corpul.
Saidian este internat la spitalul Sheba din Tel Hashomer în stare critică.
Centrul Medical Sheba a declarat astăzi, marți, că a fost anesteziat, resuscitat și internat în unitatea de terapie intensivă a unității de tratament pentru arsuri. Prof. Yossi Haik, directorul unității, a declarat că Saidian “suferă de arsuri profunde și extinse pe tot corpul său și starea sa continuă să fie critică. Facem tot ce putem pentru a-i salva”.
El a avut o invaliditate de 25% din cauza tulburării de stres post-traumatic, după ce a participat la operațiunea militară ”Protective Edge”, lansată de armata israeliană în Fâșia Gaza în 2014.
Potrivit ministerului, fostul soldat a ajuns la biroul Departamentului de Reabilitare situat în orașul israelian Petah Tikva, cu o sticlă umplută cu un lichid inflamabil, s-a pulverizat cu el, apoi și-a dat foc la intrarea clădirii.
“Ofițerii de securitate ai Ministerului Apărării au reacționat imediat folosind stingătoare, au acordat primul ajutor și au contactat serviciile de urgență”, a spus ministerul.
Itzik Saidyan a fost dus la centrul medical Sheba în stare gravă.
Ministrul apărării Benny Gantz și directorul general al ministerului, Amir Eshel, au ordonat o anchetă asupra incidentului pentru a determina cauzele.
Incidentul a avut loc cu o zi înainte de Ziua Comemorării memoriei soldaților căzuți și a victimelor terorismului. (Anima News)

Lasă un răspuns