Khaled Mechaal ales șef al biroului de politică externă al Hamas

Mișcarea teroristă islamistă palestiniană Hamas din Fâșia Gaza a anunțat alegerea fostului său lider Khaled Mechaal ca șef al biroului de politică externă.

La începutul acestui an, Hamas a lansat alegeri interne, care, până acum, au condus la realegerea, luna trecută, a lui Yahya Sinouar în funcția de șef al biroului politic din Fâșia Gaza, o enclavă palestiniană de două milioane de persoane.
Luni seară, conducerea Hamas a declarat într-un comunicat că Khaled Mechaal, șeful Hamas între 1996 și 2017 și care locuiește în Qatar, a fost ales șef al biroului politic pentru afaceri externe, sarcină pentru care va fi asistat de Moussa Abou Marzouq, membru fondator al organizației.
Ca parte a alegerilor sale interne, conducerea Hamas, o organizație considerată teroristă de multe țări occidentale, nu a decis încă dacă va reînnoi în funcție pe pragmaticul Ismail Hanie, care l-a succedat pe Mechaal în 2017, ca șef al întregului birou politic al mișcării teroriste.
Alegerea lui Mechaal, după un scrutin secret, vine într-un moment în care primele alegeri palestiniene în 15 ani sunt programate pentru următoarele luni, cele legislativă pe 22 mai și alegeri prezidențiale pe 31 iulie. Un total de 36 de liste de candidați au fost aprobate pentru a participa la alegerile legislative din mai, a anunțat săptămâna trecută Comisia electorală pentru scrutinul planificat teoretic în Fâșia Gaza, Cisiordania și Ierusalimul de Estt.
Israelul interzice orice activitate politică palestiniană în Ierusalim, dar oficialii palestinieni insistă ca votul să aibă loc în partea de est a orașului, pretinsă a fi capitala viitorului lor stat.
Până acum, Israelul nu a dat undă verde pentru organizarea alegerilor în partea de est a Orașului Sfânt.
Aceste alegeri palestiniene fac parte din eforturile principalelor mișcări – secularul Fatah al președintelui Mahmoud Abbas, care se află în Iehuda și Hamas la guvernare în Gaza – pentru a-și legitima vocea pe scena internațională, în special cu președintele Joe Biden, după ce a rupt legăturile cu administrația Donald Trump în urmă cu câțiva ani, considerată de ei prea favorabilă statului ebraic. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: