ISRAEL

Israel comemorează soldații uciși în acțiune și victimele atentatelor (VIDEO – Ceremonia de comemorare)

Orice activitate a încetat marți seara în Israel pentru a marca începutul comemorărilor anuale a soldaților și victimelor atacurilor teroriste, în timp ce sirenele funerare au sunat în toată țara timp de un minut

Președintele Reuven Rivlin și șeful Statului Major Aviv Kochavi au participat la ceremonia tradițională de la Zidul Plângerii, cel mai sfânt loc unde evreii se pot ruga în Orașul Vechi al Ierusalimului.

Traficul s-a oprit pe străzi în timp ce ce sirenele sunau.
Potrivit cifrelor oficiale, 23.928 de soldați și membri ai forțelor de securitate au murit în serviciu activ din 1860, când primii locuitori evrei din Orașul Vechi al Ierusalimului au stabilit noi cartiere în afara zidurilor orașului.
În ceea ce-i privește pe civili, Israel aduce un omagiu celor 3.158 de civili uciși în atacuri, inclusiv 120 de străini, din 1950, în urma primului război arabo-israelian, conform cifrelor Institutului Național de Asigurări, însărcinat cu plata despăgubirilor.
„În calitate de prim ministru, fac totul pentru a evita pierderea de vieți omenești”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu la o ceremonie de marți la Ierusalim, subliniind că anul care tocmai a trecut este cel care a văzut cele mai puține victime de la crearea Statul Israel.
Un singur soldat a fost ucis în timpul unei operațiuni militare, potrivit cifrelor Ministerului Apărării.
Netanyahu i-a urat recuperare completă veteranului Itzik Saidian, un fost soldat suferind de tulburări de stres posttraumatic care s-a incendiat luni seara în fața serviciilor de asistență pentru soldații răniți, gest care a șocat întreaga țară.
Sirenele au sunat din nou astăzi, miercuri, la ora 11:00, după care au urmat o serie de ceremonii în cimitirele militare din Israel.
Autoritățile, care anul trecut au interzis accesul familiilor la cimitire pentru a preveni răspândirea coronavirusului, au permis acum ca ceremoniile să aibă loc anul acesta.
Reculegerea în memoria celor dispăruți, va fi urmată începând de miercuri seara și pe tot parcursul zilei de joi de numeroase festivități care vor marca Ziua Independenței, aniversarea proclamării statului Israel pe 14 mai 1948.
Această aniversare este sărbătorită conform calendarului evreiesc și anul acesta cade pe 15 aprilie.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: