Omul de afaceri evreu american Bernie Madoff, condamnat pentru orchestrarea celei mai mari escrocherii financiare din istoria piramidei de mărimea lui Ponzi, a murit miercuri într-o închisoare federală, a declarat pentru The Associated Press o persoană apropiată acestuia.

Potrivit sursei citate, Bernie Madoff a murit la Centrul Medical Federal din Butner, Carolina de Nord, din cauze naturale. Un purtător de cuvânt al penitenciarului a refuzat să dezvăluie cauza morții.
Avocații săi au depus anul trecut o cerere de eliberare anticipată pentru clientul lor de 82 de ani, dată fiind pandemia Covid-19, declarând că acesta suferea de insuficiență renală terminală și alte probleme cronice de sănătate. Cererea a fost respinsă în iunie.
Bernie Madoff, dintr-o familie modestă de evrei din cartierul Queens din New York și o figură de pe Wall Street, a fost condamnat pe 29 iunie 2009 la 150 de ani de închisoare pentru fraudarea, de-a lungul deceniilor, a mii de clienți, cu sume în valoare de zeci de miliarde de dolari.
Frauda, descoperită în decembrie 2008 odată cu criza financiară, a constat în plata sau rambursarea investitorilor vechi cu bani de la noi contribuabili.
Printre cei afectați s-au numărat Steven Spielberg, Kevin Bacon, marile bănci, precum BNP Parisbas, dar și unul dintre fiii săi, care s-a sinucis doi ani mai târziu, fiind acuzat de complicitate. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s