Moartea lui Bernie Madoff, autorul celei mai mari escrocherii financiare din istorie

Omul de afaceri evreu american Bernie Madoff, condamnat pentru orchestrarea celei mai mari escrocherii financiare din istoria piramidei de mărimea lui Ponzi, a murit miercuri într-o închisoare federală, a declarat pentru The Associated Press o persoană apropiată acestuia.

Potrivit sursei citate, Bernie Madoff a murit la Centrul Medical Federal din Butner, Carolina de Nord, din cauze naturale. Un purtător de cuvânt al penitenciarului a refuzat să dezvăluie cauza morții.
Avocații săi au depus anul trecut o cerere de eliberare anticipată pentru clientul lor de 82 de ani, dată fiind pandemia Covid-19, declarând că acesta suferea de insuficiență renală terminală și alte probleme cronice de sănătate. Cererea a fost respinsă în iunie.
Bernie Madoff, dintr-o familie modestă de evrei din cartierul Queens din New York și o figură de pe Wall Street, a fost condamnat pe 29 iunie 2009 la 150 de ani de închisoare pentru fraudarea, de-a lungul deceniilor, a mii de clienți, cu sume în valoare de zeci de miliarde de dolari.
Frauda, descoperită în decembrie 2008 odată cu criza financiară, a constat în plata sau rambursarea investitorilor vechi cu bani de la noi contribuabili.
Printre cei afectați s-au numărat Steven Spielberg, Kevin Bacon, marile bănci, precum BNP Parisbas, dar și unul dintre fiii săi, care s-a sinucis doi ani mai târziu, fiind acuzat de complicitate. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: