SUA: Administrația Biden realizează vânzări de arme către Emiratele Arabe Unite, în valoare de peste 23 de miliarde de dolari

Administrația președintelui american Joe Biden a declarat Congresului că vinde arme în valoare de peste 23 de miliarde de dolari (19 miliarde de euro) în Emiratele Arabe Unite, inclusiv avioane F-35 avansate și drone armate.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că administrația va avansa cu vânzările propuse către EAU, „chiar dacă vom continua să revizuim detaliile și să ne consultăm cu oficialii din Emirate”, legat de utilizarea armelor.
Administrația președintelui democrat a suspendat acordurile încheiate de fostul președinte republican Donald Trump, înainte de a le examina. Vânzările au fost finalizate chiar înainte ca Donald Trump să părăsesc funcția.
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că datele estimate de livrare pentru vânzări, dacă vor fi puse în aplicare, vor fi după 2025.
Guvernul a planificat „un dialog puternic cu Emiratele Arabe Unite” pentru a asigura un parteneriat de securitate mai elaborat, a declarat purtătorul de cuvânt.
„Vom continua, de asemenea, să ne asigurăm față de EAU și serviciile de apărare americane că echipamentele de origine americană sunt securizate și utilizate în mod corespunzător într-un mod care respectă drepturile omului și respectă pe deplin legile conflictelor armate”, a afirmat el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: