Israel/Coronavirus: 7 cazuri ale variantei indiene identificate în țară (Ministerul Sănătății)

Pentru prima dată, șapte cazuri de coronavirus varianta indiană au fost identificate în Israel la persoane care se întorceau din străinătate și care nu fuseseră vaccinate, a informat vineri Ministerul israelian al Sănătății.

Încă nu există informații clare despre variantă și rezistența acesteia la vaccinul Pfizer, cu care sunt vaccinați peste 60% dintre israelieni.
India a înregistrat peste 217.000 de noi infecții în ultimele 24 de ore, numărul total de cazuri noi ridicându-se la peste două milioane de la 1 aprilie.
În anunțul său, Ministerul israelian a reiterat importanța izolării repatriaților din străinătate în Israel, în special din țările cu rate ridicate de morbiditate prin coronavirus, așa cum se întâmplă în India.
Israelul și-a redeschis în mare parte economia datorită vaccinării în masă și continuă să ușureze restricțiile cu ridicarea purtării măștii în aer liber și revenirea la clasă a tuturor elevilor, de duminică.
Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat însă joi că o a treia injecție va fi necesară, cu siguranță, la un an după a doua doză, pentru a stimula producția de anticorpi.
Israelul este deosebit de preocupat de importul de variante rezistente la vaccinuri prin intermediul călătorilor și a controlat până în prezent intrarea în țară, necesitând un test PCR negativ la îmbarcare și carantină pentru persoanele nevaccinate.
Turiștii vaccinați, care vin în excursii organizate, vor putea intra în țară de la sfârșitul lunii mai. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: