Israel/Coronavirus: Purtarea măștii în aer liber nu va mai fi obligatorie de duminică

Ministrul israelian al Sănătății, Yuli Edelstein, l-a însărcinat pe directorul general al ministerului, profesorul Chezy Levy, să semneze un ordin de ridicare a purtării obligatoriua măștii în aer liberde duminică.

Având în vedere rata foarte scăzută de pozitivitate a coronavirusului (0,3%) și scăderea continuă a numărului de noi infecții, purtarea măștilor în spații deschise nu mai este oportună, potrivit ministrului. Pe de altă parte, cerința de a purta o mască în interior este încă în vigoare.
“Măștile sunt menite să ne protejeze de coronavirus. De îndată ce profesioniștii din domeniul sănătății au ajuns la concluzia că nu mai sunt utile în aer liber, am decis să permit ridicarea purtării măștii, în conformitate cu recomandarea lor”, a spus Yuli Edelstein.
“Cu toate acestea, vă rog să aveți cu voi o mască pentru a intra în spațiile închise. Împreună, vom menține o rată scăzută a contaminării”, a adăugat el.
Potrivit ultimului raport al Ministerului Sănătății, în 24 de ore au fost raportate 199 de cazuri noi.
Au fost înregistrați 3008 pacienți activi, dintre care 219 în stare gravă și 127 plasați pe aparate respiratorii artificiale.
Peste 5,3 milioane de persoane au primit o primă doză de vaccin Pfizer și 4,9 milioane ambele doze.
Israelienii au reușit să-și reia viața normală datorită vaccinării în masă.
Miercuri seara, aceștia au sărbătorit fără restricții Ziua Independenței țării, participând la mii de festivități.
Turiștii vaccinați împotriva Covid-19 vor putea intra în țară de la sfârșitul lunii mai. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: