Israel / Netanyahu lui Saar: “Likud este casa ta, vei fi primit cu brațele deschise”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut vineri liderilor partidelor de dreapta să se unească pentru a forma un guvern puternic de dreapta, în condițiile în care negocierile sunt în curs de desfășurare de aproape trei săptămâni.

“Fac apel la Bezalel Smotrich, Naftali Bennett și Gideon Saar să lase toate considerentele deoparte pentru a stabili guvernul de dreapta și național de care statul Israel are nevoie disperată”, a declarat Benjamin Netanyahu.
Într-un apel personal către Gideon Saar, liderul partidului Noua Speranță, Netanyahu i-a spus: “Likud este casa ta. Ai crescut în casa asta. Vei fi primit cu brațele deschise.”
În timpul campaniei electorale, Gideon Saar a reiterat în mod repetat că nu se va alătura unui guvern condus de premierul Netanyahu, declarând că dorește să propună “un guvern al schimbării oneste”.
Cu toate acestea, la aproximativ o săptămână după alegeri, Netanyahu i-a sunat pe Bennett și Saar, spunându-le: “Nu este un secret că există neînțelegeri între noi. Să lăsăm neînțelegerile personale în urmă. Reveniți acasă, în partidul vostru de origine”,
Președintele Partidului Religios Sionist, Bezalel Smotrich, i-a îndemnat miercuri public pe premierul Benjamin Netanyahu și pe liderul partidului de dreapta Noua Speranță, Gideon Saar, să-și rezolve diferendele și să formeze împreună un guvern.
“Să ne păstrăm viitorul în mâini, să învățăm, noi evreii, să ne înțelegem, astfel încât să nu dăm cheile viitorului nostru dușmanilor noștri care stau împotriva noastră cu cuvinte blânde”, a afirmat el într-un mesaj public referindu-se la Partidul Islamist Raam, pe ai cărui membri îi acuză că sunt susținători ai terorismului. (Anima News)

Lasă un răspuns