Israel/Coronavirus: peste 20% dintre copii suferă de anxietate (studiu)

Peste 20% dintre copiii din Israel suferă de anxietate și stres legat de pandemia de coronavirus, de trei ori mai mult decât înainte de criza de sănătate, potrivit unui nou studiu publicat vineri.

Potrivit studiului, 21% dintre părinți au raportat că, copiii lor au avut simptome de anxietate clinică.
Cu toate acestea, datele au relevat decalaje mari între diferitele comunități din Israel – 23% dintre copii sunt afectați de fenomen în familiile laice, comparativ cu 7% dintre copiii din comunitatea ultra-ortodoxă.
Cercetarea a fost condusă de profesorul Michal Grinstein-Weiss de la Institutul de Politică Socială de la Universitatea din Washington, în colaborare cu profesorul Rami Benbenishty de la Universitatea Ebraică și Institutul Adler.
“Ultra-ortodocșii au perceput pandemia în mod diferit și și-au menținut mai mult sau mai puțin rutina”, a declarat Michal Grinstein-Weiss, adăugând că “anxietatea care rezultă din coronavirus și schimbările pe care le provoacă îi afectează mai puțin”.
1 000 de părinți ai copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani au fost intervievați pentru studiu.
Aproximativ 58% dintre părinți au declarat că, copiii lor “s-au simțit singuri” de la începutul pandemiei, 44% au declarat că, copiii lor au nevoie de sprijin emoțional și 55% au declarat că, copiii lor au dificultăți în adaptarea la cursuri prin zoom.
Datorită vaccinării în masă, Israelul a reușit să-și redeschidă în mare parte economia, iar de duminică, copiii se vor putea întoarce la școală în fiecare zi. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: