SUA solicită Israelului să “oprească comentariile cu privire la Iran”

Statele Unite au transmis un mesaj clar Israelului: “Nu mai vorbiți despre Iran”, a informat Channel 12 al televiziunii israeliene.

Potrivit raportului, Casa Albă a transmis mesajul Ierusalimului de mai multe ori în ultimele zile, spunând că Israelul “afectează negocierile cu Iranul cu privire la acordul nuclear”
În plus, Channel 12 raportează că Departamentul israelian de apărare susține că mesajele către Israel sunt fie menite să influențeze Iranul în negocieri, fie să exercite presiuni asupra Israelului.
Ciprul i-a găzduit vineri pe miniștrii de externe ai Israelului, Emiratelor și Greciei în sud-vestul insulei mediteraneene pentru discuții, despre care au afirmat că reflectă un Orient Mijlociu “în schimbare”.
Întâlnirea a avut loc la câteva luni după un acord de normalizare între Israel și mai multe țări arabe, inclusiv Emiratele Arabe Unite.
Iranul a anunțat, de asemenea, că a început să producă uraniu îmbogățit în procent de 60% într-o nouă încălcare a angajamentelor sale față de comunitatea internațională, care este îngrijorată de ambițiile sale nucleare.
“Acum primim 9 grame pe oră” de uraniu îmbogățit cu 60% izotop 235 (mai radioactiv decât uraniul natural) la Natanz, a declarat președintele Organizației Iraniene pentru Energie Atomică (OIEA), Ali-Akbar Saléhi.
Joe Biden, pentru care politica predecesorului său de “presiune maximă” împotriva Iranului este un eșec monumental, spune că dorește să reintre în acord, dar în condiții considerate inacceptabile de Teheran. (Anima News)

Lasă un răspuns