Tel Aviv: Demonstrație împotriva îngrijirii precare a soldaților care suferă de tulburare de stres post-traumaticu toții Itzik Saidyan” citiți semnele participanților

Sute de persoane au manifestat duminică în districtul tel-avivian Kyria (cartierul general al armatei) și pe autostrada Ayalon, împotriva îngrijirii precare a soldaților care suferă de tulburare de stres post-traumatic, după ce un veteran al armatei și-a dat foc săptămâna trecută.

Lunea trecută, cu o zi înainte de Yom Hazikaron, veteranul Itzik Saidyan și-a dat foc în fața unui birou al Ministerului Apărării responsabil pentru reabilitarea soldaților răniți.
El suferea de o invaliditatede 25% din cauza tulburării sale de stres post-traumatic, după ce a luat parte la operațiunea Protective Edge din Fâșia Gaza, în 2014.
La demonstrația de duminică de pe autostrada Ayalon au luat parte și persoanele cu handicap în scaune cu rotile.
„Rușine” sau „Cu toții suntem Itzik Saidyan” se putea citi pe inscripțile participanților.
„M-au supus unui război de uzură în timpul războiului de Yom Kippur. După șapte luni de spitalizare, am avut un handicap de 10%. Nu vreau bani, îmi vreau mândria. M-am dus la Ministerul Apărării și nu mi-au găsit documentele în arhive”, a spus Nino Haddad, care suferă de un handicap.
„Nu există femeie în Ministerul Apărării. Cazul lui Saidian este doar începutul, va fi ca piesele de domino”, a declarat Hen Lavie.
„Alianța dintre civili și soldați a fost încălcată de birocrați”, a declarat Idan Kliman, președintele Organizației pentru Persoanele cu Handicap din cadrul Țahal (armata israeliană, n.r.). „Realitatea este dureroasă și diferită”, a adăugat el
Premierul Benjamin Netanyahu a sosit la Kyria în jurul prânzului și s-a întâlnit cu Idan Kliman.
Ministrul Apărării Benny Gantz și directorul general al Ministerului, Amir Eshel, au ordonat lansarea unei investigații asupra incidentului Itzik Saidyan, pentru a determina cauzele și acțiunile care vor fi întreprinse în viitor. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: