ISRAEL

Ambasadorul israelian Gilad Erdan: Iranul este o amenințare existențială pentru Israel

De ani de zile, Iranul a fost o amenințare existențială pentru Israel și Organizația Națiunilor Unite a rămas tăcută, a declarat Gilad Erdan, ambasadorul Israelului la Națiunile Unite și Statele Unite.

Erdan a făcut aceste afirmații în timpul unei discuții cu organizația Bnei Brit International, în momentul în care a fost întrebat cum ONU poate continua să ignore amenințările iraniene împotriva Israelului.
„Cum este posibil ca un stat membru să amenință să distrugă altul și să nu existe o rezoluție împotriva acestuia?”, l-a întrebat Bni Brit.
„Suntem singura țară din lume pe care liderii iranieni promit să o distrugă. Promit să ne anihileze”, a spus Erdan.
El a menționat că, chiar și „cel mai moderat” lider iranian, președinte Akbar Hashemi Rafsanjani, care a fost în funcție pentru două mandate, din 1989 până în 1997, obișnuia să numească Israelul „un stat bombă”.
Erdan a calificat drept „scandaloși” anii de inacțiune ai ONU cu privire la amenințările iraniene împotriva Israelului.
„Pentru mine, este revoltător să văd că ONU nu ia în serios această amenințare, pentru că cum este posibil ca un stat membru al ONU să amenință să distrugă, să anihileze un alt stat membru și nu există nicio rezoluție care să o denunțe”, a spus el . (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: