Tensiuni arabo – evreiești în Ierusalim: Poliția autorizează retragerea barierelor de securitate de la Poarta Damascului

Duminică seară, poliția israeliană a permis palestinienilor să acceseze din nou o promenadă la marginea Orașului vechi din Ierusalim, măsură menită să ușureze tensiunile din ultimele zile, când au izbucnit ciocniri violente între arabi și evrei.

Câteva sute de tineri palestinieni se aflau lângă Poarta Damascului din Orașul Vechi, când poliția a anunțat printr-un megafon că zona era acum deschisă pentru toată lumea.
Poliția a lăsat protestatarii să înlăture barierele metalice care, de cîteva zile, interziceau accesul.
Potrivit poliției, acesteaa au fost instalate pentru a ajuta la reglarea fluxului de credincioși arabi care vin în număr mare pe Muntele Templului (Esplanada Moscheii pentru musulmani) pentru a se ruga în luna Ramadanului.
Decizia a venit „după consultări cu oficiali locali, lideri religioși și o evaluare a situației, luând în considerare comercianții care trebuie să-și câștige existența și pentru a reduce nivelul violenței”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.
Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a cerut sâmbătă seară calmul după confruntări foarte violente din ziua precedentă, care au lăsat peste 100 de răniți, între evrei de extremă dreapta, palestinieni și polițiștii din Ierusalim.
„Vrem mai presus de toate să asigurăm respectul legii și ordinii publice (…) Cerem acum ca legea să fie respectată și fac apel la toate părțile să se Săptămâna trecută au izbucnit ciocniri între palestinieni și forțele de securitate israeliene la Ierusalim, precum și la Iaffo (Jaffa). / Anima News

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: