Autoritatea Palestiniană intenționează să anunțe amânarea alegerilor

Autoritatea Palestiniană a decis să amâne alegerile și a informat Egiptul și reprezentanții comunității internaționale cu privire la decizia sa, a informat luni radioul militar israelian.

Un anunț oficial de la Ramallah va fi emis în următoarele zile, iar liderii palestinieni sunt așteptați să se întâlnească joi cu privire la amânare, a raportat radiodifuzorul de stat israelian Kan.
Această decizie a fost așteptată cu nerăbdare, potrivit mai multor sondaje, Mahmoud Abbas urmând a pierde, se pare, alegerile legislative programate inițial pentru 22 mai dar și alegerile prezidențiale din 31 iulie.
Motivul oficial al amânării indică totuși Israelul, în timp ce Comisia electorală palestiniană așteaptă încă un răspuns din partea statului ebraic cu privire la aproximativ 6.300 de palestinieni din Ierusalimul de Est chemați să voteze în oficiile poștale din oraș.
Comitetul a declarat, însă, că majoritatea palestinienilor din capitală ar putea vota în birouri situate la “periferia Ierusalimului”, în partea Cisiordaniei, “unde nu este nevoie de aprobarea israeliană”.
“Nu vom accepta amânarea alegerilor nici pentru o singură zi”, a declarat Khalil al-Hayya, nr. 2 al Hamas la putere în Gaza și nr. 1 pe lista acestei mișcări armate islamiste. (Anima News)

Lasă un răspuns