Calmul revine la granița Israel – Fâșia Gaza, după câteva nopți de tensiune

Revenirea calmului la granița dintre Israel și Fâșia Gaza a fost observată marți după câteva nopți de tensiune în timpul cărora au fost lansate rachete dinspre Gaza spre sudul Israelului.

Cabinetul de securitate s-a întrunit pentru a discuta tensiunile și a aprobat un plan pentru un atac aerian pe scară largă împotriva țintelor Hamas în cazul reluării tirurilor împotriva Israelului.
Cinci rachete au fost din nou lansate dinspre Fâșia Gaza spre Israel în noaptea de duminică spre luni.
Mai multe rachete au fost, de asemenea, lansate asupra statului ebraic în noaptea de sâmbătă spre duminică și peste treizeci în noaptea de vineri spre sâmbătă, urmate de represalii israeliene.
Această reînoire a tensiunii dintre Israel și Hamas coincide cu ciocnirile din ultimele zile din Ierusalim care au implicat israelieni, palestinieni din Ierusalimul de Est și forțe de ordine.
Hamas a cerut luni „rezistenței palestiniene din Fâșia Gaza să se echipeze cu rachete pentru a viza ocupația israeliană” și a cerut continuarea confruntărilor din Ierusalim.
“Facem apel la rezistența noastră curajoasă din Fâșia Gaza pentru a pregăti rachete pentru a viza cetățile ocupației și instalațiile militare și vitale ale acesteia”, a declarat organizația teroristă într-un comunicat. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: