Expert științific israelian: Vaccinul anticorona ar putea fi eficient împotriva variantei indiene

Un expert științific israelian a declarat marți seară că vaccinul împotriva coronavirusului va proteja împotriva variantei indiene.

Eran Segal, biolog la Institutul Weizmann, a declarat pentru Channel 12 că varianta indiană „conține 13 mutații, dintre care cele mai importante ne sunt familiare din alte variante. Știm că vaccinurile sunt eficiente împotriva lor și, conform studiului, vaccinurile ar trebui să fie, de asemenea, eficient împotriva acestei variante”, a spus el.
El a avertizat, însă, că „nu suntem încă siguri de acest lucru”.
Varianta indiană care s-a răspândit foarte repede în India a cufundat țara în haos cu înregistrări de peste 350.000 de cazuri în 24 de ore.
Ministerul israelian al Sănătății a recomandat marți noi restricții de călătorie pentru israelieni, care ar interzice călătoriile în șapte țări cu risc ridicat, inclusiv India.
În New Delhi, martorii au descris coridoarele spitalului aglomerate de paturi și brancarde și familiile care cerșeau în van oxigen sau un loc pentru cei dragi. Unii mor în pragul spitalului.
Situația din India este „mai mult decât sfâșietoare”, a declarat luni directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: