Gaza: Hamas face apel la „rezistență față de statul evreu”, și îndeamnă la continuarea confruntărilor în Ierusalim

Mișcarea teroristă Hamas a cerut luni „rezistenței palestiniene din Fâșia Gaza să se echipeze cu rachete pentru a viza ocupația israeliană” și a încurajat continuarea confruntărilor din Ierusalim, care, de zece zile îi opun pe evrei, arabilor.

“Facem apel la curajoasă noastră rezistență din Fâșia Gaza să pregătească rachete pentru a viza localitățile ocupației și instalațiile militare și vitale ale acesteia”, a declarat organizația teroristă într-un comunicat.
În plus, Hamas a cerut palestinienilor din Cisiordania să „vină la binecuvântata moschee Al-Aqsa și să se roage în afara punctelor de control militare, împiedicându-i (pe evrei, n.r.)) să intre în Ierusalim”.
“Închiderea zonelor de pescuit este o încălcare flagrantă a drepturilor omului și constituie o formă de agresiune continuă împotriva poporului nostru. Politica agresivă a Israelului față de poporul palestinian nu-i va slăbi determinarea. Israelul va suferi consecințele”, a spus Hamas.
În urma consultărilor de securitate și a continuării tirurilor de rachete, coordonatorul israelian al activităților guvernamentale în teritorii (COGAT), generalul-maior Rassan Alian, a anunțat luni reducerea zonei de pescuit din Fâșia Gaza, de la 15 la 9 mile marine, de la 6 dimineața și pana la noi informații.
Între timp, cabinetul israelian de securitate s-a întâlnit pentru a evalua situația și măsurile ce trebuiesc luate pentru a contracara escaladarea tensiunilor care durează câteva zile.
Rachetele au fost lansate zilnic timp de o săptămână dinspre Gaza spre Israel.
Conform rapoartelor din presă, Israel a avertizat luni Hamas că, dacă focul de rachete continuă, “armata va riposta puternic” în această seară.
“În această dimineață am avut o întâlnire cu trimisul ONU în Orientul Mijlociu, Thor Wesland. I-am spus clar că tirurile dinspre Gaza trebuie să se oprească și că Israelul va face tot ce este necesar pentru a-și proteja cetățenii și suveranitatea”, a declarat Benny Gantz, ministrul israelian al Apărării. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: