Israel: O nouă clădire antirachetă va fi construită în spitalul Assuta din Ashdod

În timp ce, în fiecare seară din ultima săptămână au fost lansate rachete dinspre Fâșia Gaza spre sudul Israelului, spitalul Assuta din orașul Ashdod (sud) va inaugura în curând o nouă clădire antirachetă complet blindată.

„Pacienții noștri vor primi cele mai bune îngrijiri într-un loc mai sigur”, a spus directorul general al spitalului, dr. Erez Barenbaum.
Spitalul Assuta a fost creat acum aproximativ 4 ani. Este singurul spital din Israel care este complet protejat împotriva tirului de rachete și unde nu este necesară evacuarea pacienților în camere blindate.„Din păcate, realitatea din sud nu se așteaptă să se schimbe în anii următori, așa că am decis ca noua clădire, care va avea de două ori mai multe paturi, va fi construită pe același model cu celelalte entități ale spitalului, deși acest lucru va avea un cost ridicat. Intenționez să mă asigur că pacienții Assuta primesc cel mai bun tratament, în cel mai sigur loc”, a adăugat el.
De câteva zile, sudul țării a fost vizat zilnic de rachete dinspre enclava palestiniană.
În timpul nopții de duminică spre luni, 5 rachete au fost lansate asupra Israelului, dintre care două au fost interceptate de „Domul de fier”.
Patru persoane au fost rănite ușor după ce au căzut în timp ce se îndreptau spre adăposturi. (Anima News)

Lasă un răspuns