Israel: Premierul Netanyahu este gata să predea postul de prim ministru lui Gedeon Saar, în cadrul unui acord de rotație

Se spune că, dat fiind timpul scurt rămas până la formarea unei coaliții, premierul israelian Benjamin Netanyahu ar fi dispus să predea postul de prim ministru rivalului său Gideon Saar, în cadrul unui acord de rotație, conform Canalului 12 al televiziunii israeliene.

Potrivit acestei surse, acorduri similare au fost prezentate în același timp șefului Yamina, Naftali Bennett și președintelui Albastru Alb, Benny Gantz.
Gideon Saar, un fost membru al partidului Likud, care a ales să-și formeze propriul partid, în timp ce a jurat să nu participe la un guvern sub conducerea lui Benjamin Netanyahu, ar putea fi de acord să servească alături de el, spun oficialii Likud, conform Canalului 12.
Naftali Bennett, care nu a exclus o coaliție cu primul ministru, este de așteptat să fie de acord să adere la un astfel de guvern condus de Saar-Netanyahu, datorită angajamentului său de campanie de a nu torpila un guvern de dreapta, dacă acesta poate fi format.
Saar nu a exclus până acum posibilitatea și la o recentă reuniune a partidului său ”Noua Speranță, a refuzat să răspundă la o întrebare despre acordul propus.
Benyamin Netanyahu trebuie să prezinte un guvern președintelui Reuven Rivlin până miercurea viitoare, iar în caz de eșec, șeful statului ar putea însărcina un alt deputat să formeze o coaliție. (Anima News)

Lasă un răspuns