Israel / Tensiuni cu Fâșia Gaza: Benny Gantz s-a întâlnit cu trimisul ONU

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, s-a întâlnit cu coordonatorul special al Organizației Națiunilor Unite pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, Tor Wennesland – un intermediar major între Israel și grupările teroriste din Fâșia Gaza – pentru a discuta despre escaladarea violenței din interiorul enclavei palestiniene, potrivit biroului său.

“Am exprimat urgența unui sfârșit imediat al violenței din Fâșia Gaza și am reiterat angajamentul ferm al Israelului de a-și proteja cetățenii și suveranitatea”, a declarat Benny Gantz într-un comunicat.
Potrivit site-ului de știri Walla, surse diplomatice familiare cu această chestiune au declarat că oficialii israelieni i-au cerut lui Wennesland să trimită un mesaj „clar” către Hamas și rivalul său, Autoritatea Palestiniană din Cisiordania.
În ultimele trei nopți, teroriștii din Fâșia Gaza au lansat aproximativ 45 de rachete în sudul Israelului, provocând daune mai multor comunități israeliene din apropierea frontierei.
Ca răspuns, IDF a efectuat un număr limitat de atacuri aeriene pe site-urile controlate de grupul terorist Hamas, care conduce enclava, și a interzis palestinienilor să pescuiască în largul coastei Gaza. (Anima News)

Lasă un răspuns