Organizația teroristă Hamas înțelege că, în ciuda numeroaselor încercări de a preveni amânarea alegerilor, ele vor fi amânate oficial mâine, ceea ce a determinat organizația teroristă să facă o declarație în fața presei și chiar să amenințe Israelul.

Drept urmare, armata israeliană (Țahal) a sporit vigilența.
În declarația Hamas, cu privire la rapoartele conform cărora Abu Mazen va anunța amânarea / anularea alegerilor, se menționează: „Alegerile sunt un drept al poporului palestinian, nimeni nu îl poate sabota în niciun fel. Neorganizarea de alegeri în Ierusalim sunt o linie roșie, niciun palestinian nu poate accepta faptul că nu vor fi alegeri în Ierusalimul de Est”.
Mai multe din declarația Hamas: „Ziua alegerilor din Ierusalimul de Est trebuie să fie o zi națională, o zi în care poporul nostru se confruntă cu Israelul pentru a-l forța să se predea”.
Liderii grupării teroriste specifică: „Hamas respinge ideea anulării sau amânării alegerilor, considerând că soluția va fi organizarea alegerilor la Ierusalim fără aprobare sau coordonare cu Israel”. (Anima News)