ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Studiu israelian: Vaccinul împotriva coronavirus nu are un impact negativ asupra ovarelor și asupra fertilității

Potrivit unui nou studiu israelian, vaccinul împotriva coronavirusului nu are impact negativ asupra ovarelor și asupra fertilității.

Cercetătorii au studiat ovarele femeilor supuse FIV și au constatat că nu există nicio diferență funcțională între cei care au fost vaccinați împotriva Covid-19 și cei care nu au fost vaccinați.
Potrivit anchetei, contractarea coronavirusului nu ar avea nici un impact asupra ovarelor.
Dr. Anat Hershko, directorul centrului de FIV de la spitalul Hadassah din Ierusalim, a studiat ovulația la femeile în tratament care au fost vaccinate și nevaccinate.
„Este pentru prima dată când o descoperire atât de importantă asupra fertilității feminine și a vaccinului este prezentată într-un studiu”, a spus ea.
„Este un studiu preliminar, dar nici măcar nu am văzut o tendință negativă, așa că se pare că suntem pe un teren sigur”, a adăugat ea.
„Multe femei aflate la vârsta fertilă, în special cele care au dificultăți în a concepe, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la vaccin și s-au temut că le va reduce fertilitatea. Dar acest studiu dovedește că ovulația nu este în niciun fel în pericol”, a spus dr. Hershko.
Cu toate acestea, Covid-19 a cauzat daune grave sănătății femeilor însărcinate nevaccinate, ducând uneori la moartea mamei sau a copilului nenăscut.
Prin urmare, femeile însărcinate au fost larg sfătuite, începând cu al doilea trimestru, să se vaccineze împotriva coronavirusului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: