ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Mahmoud Abbas: Alegerile palestiniene vor avea loc numai „dacă Israelul va permite votul în Ierusalimul de Est”

Alegerile palestiniene vor avea loc doar „dacă Israelul va da undă verde organizării votului în Ierusalimul de Est”, a declarat joi președintele Autorității Palestiniene (AP), Mahmoud Abbas.

“Dacă într-o săptămână Israelul acceptă organizarea alegerilor la Ierusalim ca în 2006, vor exista alegeri. Dar până acum nu am primit undă verde”, a spus Abbas la Ramallah, în cadrul unei
întâlniri a Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP), organizată pentru a discuta despre o posibilă amânare sau chiar anulare a alegerilor legislative palestiniene programate pentru 22 mai, care trebuie urmate de alegeri prezidențiale la sfârșitul lunii iulie.
Grupul terorist Hamas a declarat într-un comunicat emis miercuri seară că „niciun palestinian nu poate accepta desfășurarea alegerilor fără Ierusalim”.
Săptămâna trecută, ONU și membrii europeni ai Consiliului de Securitate au cerut Israelului să permită palestinienilor care locuiesc în Ierusalimul de Est să voteze la alegerile legislative palestiniene, subliniind necesitatea unui “vot gratuit, echitabil și inclusiv”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d