Susținătorii Hezbollah și rețelele sociale pro-palestiniene sărbătoresc moartea evreilor pe Muntele Meron

În timp ce în Israel oamenii s-au aliniat pentru a dona sânge după tragedia de Lag Baomer, dramă care i-a unit pe arabi și evrei, care, împreună, au plâns victimele, au existat surse media în zonă și voci anti-israeliene care au sărbătorit aceste decese.

Deși este dificil de cuantificat toată ura împotriva Israelului, era clar că unele surse media în limba arabă au catalogat morții drept „coloniști”, în timp ce altele au inclus un număr mare de comentarii care susțin aceste decese.
Printre susținătorii Hezbollah, de exemplu, au existat tweet-uri care susțineau tragedia. „Au murit peste 20 de criminali teroriști care ocupau Palestina”, se menționa într-o postare.
Altă intervenție, cu peste 2.000 de adepți, a ignorat faptul că victimele sunt civili și au postat o fotografia unei mulțimi de evrei ortodocși la Meron, numindu-i „gloată teroristă îngrozitoare”.
„Sărbătorim moartea sioniștilor”, a scris un alt cont pro-palestinian care are peste 3.000 de adepți. Un alt cont cu 24.000 de adepți a aprobat decesele și a cerut înjunghierea evreilor, cerându-i lui Dumnezeu să „mărească această noapte a focului iadului”.
O altă relatare libaneză a pus o inimă pe o fotografie a celor decedați la Meron, semnalând susținerea morții lor.
O altă relatare menționează că au fost fericiți să afle că israelienii au așteptat minute în încercarea să ajungă la copiii lor decedați, subliniind:
„Dumnezeu este mare, laudă lui Dumnezeu”. Termenul „Dumnezeu este mare” sau „Allahu Akbar”, dacă poate fi folosit ca mijloc de onorare a lui Dumnezeu, este spus și de extremiștii jihadisti în atacuri teroriste, când sărbătoresc uciderea unor oameni nevinovați.
Se pare că Twitter nu a întreprins nicio acțiune împotriva celor care sărbătoresc decesele sau tweet-urile ulterioare care sărbătoresc un „atac cu cuțitul”. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: