Azerbaidjanul va deschide două ministere la Ierusalim cu statut diplomatic

Baku a declarat că intenționează să deschidă două ministere în Ierusalim anul acesta, unul legat de turism și cel de-al doilea cu comerț, cu statut diplomatic.

“Azerbaidjanul a decis să deschidă anul acesta un Minister al Turismului și un Minister al Comerțului cu statut diplomatic în Israel”, a spus ministrul azer al Economiei, Mikayil Jabbarov.
Declarația a fost făcută la o a doua reuniune a Comitetului mixt Israel-Azerbaidjan, care a avut loc online (prima a fost în 2018), în timp ce participanții au discutat despre interesele relațiilor bilaterale dintre cele două țări.
Anunțul a fost salutat de către ministru israelian de Externe, Gabi Ashkenazi, care a prezis deschiderea ambasadei azere în Israel.
“Salut intenția Azerbaidjanului de a deschide un minister al Turismului și un minister al Comerțului în Israel. Cred că aceștia sunt pași importanți către deschiderea unei ambasade”, a spus el într-un comunicat.
“Azerbaidjanul este un aliat, un prieten și cel mai mare furnizor de energie pentru statul Israel”, a subliniat el, adăugând că “vom continua să lucrăm pentru a dezvolta relații importante cu Baku și extinderea către noi zone”.
La întâlnire au participat și reprezentanți ai ministerelor Economiei, Energiei, Agriculturii, Apei, Turismului, Sănătății, Științei, Serviciilor digitale și ai Autorității pentru inovare.
În cadrul acestui comitet, s-a convenit promovarea unui document de cooperare în domeniul sănătății, crearea unui grup de lucru interministerial în domeniul agriculturii, precum și un memorandum de înțelegere pentru cooperarea în domeniul apei și desalinizării. (Anima News)

Lasă un răspuns