Liderul opoziției Yair Lapid (foto) a reacționat miercuri seară după ce a fost însărcinat de președintele Reuven Rivlin cu formarea unui guvern pentru a evita a cincea rundă de alegeri în puțin peste doi ani.

„Un guvern de unitate nu este un compromis sau o ultimă soluție – este un scop, este ceea ce avem nevoie”, a spus el într-un comunicat.
„Avem nevoie de un guvern care să reflecte faptul că nu ne urâm reciproc. Un guvern în care stânga, dreapta și centrul vor colabora pentru a răspunde provocărilor economice și de securitate cu care ne confruntăm. Un guvern care va arăta că diferențele noastre sunt o forță, nu o slăbiciune”, a adăugat el.
Lidera Partidului Muncii, de stânga, Merav Michaeli, s-a declarat „optimistă” după anunțul președintelui israelian că, „în câteva zile”, Benjamin Netanayahu ar putea fi „înlocuit”.
Deputatul Avigdor Liberman, al cărui partid laic de dreapta Israel Beitenu face parte din „blocul de schimbare” anti-Netanyahu, l-a lăudat pe președintele Reuven Rivlin pentru „decizia sa corectă” de a-i conferi lui Yair Lapid mandatul formării unui guvern.
„Sarcina cade acum pe noi” pentru a forma un guvern, a scris Lieberman pe Twitter, prezicând că o coaliție „stabilă” ar putea fi formată în decurs de o săptămână. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s