Israel: Un bebeluș de 6 luni are nevoie urgentă de o familie adoptivă

Adam, un bebeluș de șase luni, care a suferit de neglijență și foame, este acum în plasament de urgență și are nevoie de o familie adoptivă, stabilă și permanentă.

„Creșterea unui copil care nu este al tău și, prin urmare, schimbarea vieții sale, este aproape un rol divin”, spune Orr Shalom, o organizație care are grijă de copiii cu risc.
Acest bebeluș de șase luni s-a născut într-o precaritate insuportabilă: părinții lui sunt dependenți de substanțe periculoase, iar el a suferit de neglijență și foame.
După intervenția autorităților sociale, frații săi mai mari au fost trimiși la internate și Adam, la doar câteva luni după naștere, a fost separat de familie și transferat într-o familie adoptivă de urgență – o soluție temporară până la găsirea unei familii permanente.
Astăzi, ei caută o soluție permanentă pentru el – o familie adoptivă care să aibă grijă de el, oferindu-i multă căldură și dragoste.
“Avem nevoie de mobilizarea publicului pentru a găsi familii și o casă caldă pentru fiecare copil”, explică Halaf, din partea ”Orr Shalom”.
Recrutarea familiilor gazdă este dificilă în condiții normale și a devenit și mai complexă în urma crizei Corona, care a condus la reducerea numărului de familii care-și deschide casele și la un deficit de familii gazdă și familii adoptive de urgență.
Această provocare a devenit mai importantă în sectorul arab, căruia îi aparține Adam, unde există o adevărată suferință în familiile gazdă.
El are nevoie de o familie de asistență permanentă și stabilă din societatea arabă, care să poată continua să-i ofere îngrijirea dedicată pe care o primește în casa de asistență de urgență.
La fel ca el, mai sunt mulți bebeluși și copii mici care așteaptă.
„Avem nevoie de mai multe familii care să își deschidă inima și casele și să le ofere copiilor sprijin și dragoste”, adaugă Halaf.
„Peste 150 de copii sunt plasați în asistență maternală de urgență în toată țara pentru a le oferi protecție imediată”, explică directorul serviciului de primire de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Rachel Eiger-Levin.
„Cu toate acestea, este foarte important să găsim o familie stabilă pentru acești copii, o familie în care să poată înflori și să se dezvolte în mod optim, o familie care să accepte un copil pe care să-l țină pe genunchi, să-l susțină pe tot parcursul vieții”.
Familiile interesate să servească drept familie gazdă sunt încurajate să contacteze Orr Shalom pe site și la telefon: * 8936

Lasă un răspuns