New Delhi: Primul lot de ajutor israelian Covid-19 a ajuns în India

Expedierea de ajutor de la ONG-ul israelian IsraAID a ajuns în sfârșit în India, a declarat Ministerul israelian de Externe, în timp ce Ierusalimul sprijină New Delhi în lupta sa împotriva Covid-19.

Zecile de tone de ajutor livrate pe calea aerului către aeroportul internațional Indira Gandhi reprezintă primul lot al unui proiect de ajutor mai mare, a spus ministerul.
“În zilele următoare, se așteaptă ca mai multe avioane să părăsească Israelul spre Delhi cu tone de provizii medicale”, potrivit unui comunicat al ministerului.
Expedierile vor include din nou diferite tipuri de echipamente medicale, inclusiv aparate de oxigen, aparate de respirat, precum și medicamente.
Primul lot de ajutor israelian vine în timp ce India se străduiește să-și reducă focarul masiv de Covid-19. Țara raportează zilnic noi infecții și decese.
Miercuri, India a stabilitun nou record cu aproximativ 3.780 de noi decese în 24 de ore.
În total, India a înregistrat peste 382.000 de infecții noi.
Virusul a pus sistemul indian de sănătate sub presiune colosală, spitalele rămân fără oxigen.
Ajutorul israelian este de neprețuit pentru Yotam Polizer, CEO-ul IsraelAID, care a spus că trimiterea ajutorului este un act de „responsabilitate globală”, într-un comunicat de presă de pe site-ul oficial al ONG-ului.
“Pandemia nu se va termina pentru nimeni până nu se va termina pentru toată lumea”, a adăugat el. (Anima News)

Lasă un răspuns