Atentat în Cisiordania: Teroriștii palestinieni preconizau un „atac major” în centrul Israelului

Cei trei teroriști palestinieni care au deschis vineri, focul asupra soldaților de frontieră lângă o bază militară din nordul Cisiordaniei, au planificat inițial să efectueze un “atac major” asupra civililor din centrul Israelului, au declarat vineri oficialii militari și de securitate.

Cei trei teroriști, cu vârsta de douăzeci de ani, călătoreau cu autobuzul împreună cu muncitori palestinieni ilegali în drum spre centrul Israelului, unde planificaseră un atac armat.
Forțele israeliene au oprit autobuzul în apropierea punctului de trecere a frontierei dintre Israel și Cisiordania, ca parte a operațiunilor de securitate de rutină pentru a împiedica intrarea muncitorilor ilegali în Israel.
La scurt timp, cei trei palestinieni au coborât din autobuz și au deschis focul asupra soldaților.
“Un atac major a fost evitat datorită luptelor acerbe, hotărâte și profesioniste ale agenților de poliție de frontieră”, a declarat șeful Comandamentului Central al armatei israeliene, Tamir Yadai, în timpul unei vizite la fața locului.
Yadai a spus că forțele sunt în alertă maximă și și-au intensificat activitatea în timpul lunii sfinte musulmane a Ramadanului.
Un oficial de securitate a recunoscut la radioul armatei că forțele au dejucat „un Sarona 2”, o referință la atacul din iunie 2016, când teroriști înarmați au deschis focul în piață și în restaurantul din zona tel aviviană Sarona, ucigând patru persoane. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: