Israel: Frontul de sud este sub tensiune ridicată

Purtătorul de cuvânt al aripii militare a Jihadului Islamic a cerut organizarea de atacuri teroriste în Ierusalim și în Iehuda-Shomron (Cisiordania) și a amenințat că va lansa rachete asupra Israelului.

„Nu vom face compromisuri, nici măcar asupra unui atom, nici măcar asupra praful Palestinei. Îi chemăm pe toți oamenii noștri din Palestina (adică Iehuda-Shomron și Fâșia Gaza) și nu numai, să se pregătească pentru războiul pentru eliberarea Palestinei. Îl vedem mai aproape ca niciodată”. a spus acesta.
„Facem apel la națiunile lumii și la oamenii noștri din întreaga lume să amâne normalizarea și să meargă cu armele lor pe câmpul de luptă pentru a elimina focarul răului din regiune (Israel, n.r.)”. Purtătorul de cuvânt al Aripei militare a Jihadului Islamic, Abu Hamza, solicită palestinienilor să tragă fără restricții oriunde sunt evrei ca și în cazul ultimul atac de la joncțiunea Tapouah.
El a spus că organizația urmărește ceea ce se întâmplă în Ierusalim și apelurile din Israelul ca evreii să urce pe Muntele Templului de Ziua Ierusalimului.
El a adăugat că Israelul va purta responsabilitate pentru fiecare picătură de sânge palestinian „de la nord la sud” și a spus: „Fiecare faptă criminală a Israelului vab fi plătită și zilele următoare o vor dovedi prin atacurile noastre armate și prin tirurile noastre de rachete”.
Pe fondul tensiunilor, se așteaptă ca banii din Qatar să ajungă în Gaza nu mai târziu de weekend, dacă nu există nicio schimbare de ultim moment.
În Israel, a existat o dezbatere cu privire la întârzierea introducerii banilor, dar în cele din urmă s-a decis să nu se condiționeze introducerea banilor din Qatar de menținerea păcii din Fâșia Gaza.
În ultimele zile, Egiptul a trimis mesaje către Hamas pentru a păstra tăcerea și să nu se angajeze într-o escaladare în Fâșia Gaza.
De asemenea, Israelul a trimis astăzi, vineri, un mesaj către Autoritatea Palestiniană, Iordania și alții, indicând că Israelul nu intenționează să încalce libertatea de cult pe Muntele Templului și speră că pacea va fi menținută. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: