Siria: Opt morți, inclusiv iranieni, în raiduri atribuite Israelului (OSDH)

Opt luptători iranieni au fost uciși miercuri în Siria în raiduri aeriene atribuite Israelului, a informat sâmbătă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

În ziua raidurilor, mass-media de stat siriană a raportat că un civil a fost ucis și șase răniți în atacuri asupra țintelor din nord-vestul provinciei Latakia, bastionul familiei președintelui Bashar al-Assad și împrejurimile sale.
De la începutul războiului din Siria vecină, în 2011, Israelul a efectuat sute de atacuri pe teritoriul sirian, vizând poziții ale regimului Assad, dar și forțe iraniene și ale mișcării libaneze teroriste Hezbollah, mari aliați ai puterii siriene.
Sâmbătă, OSDH a ​​susținut că raidurile, care au vizat „pozițiile militare” ale regimului sirian și milițiile aliate pro-iraniene din Latakia și provincia vecină Hama, au costat viața a opt luptători de miliție pro-iranieni. Iranieni – cinci iranieni, doi afgani și un sirian.
Potrivit ONG-ului, printre ținte se numără „depozite de arme și muniții” în zona montană limitrofă, între cele două provincii,
Autoritățile israeliene, care rareori confirmă atacurile asupra teritoriului sirian, nu au comentat cu privire la raidurile de miercuri.
Israel afirmă în mod regulat că nu va permite Siriei să devină punctul de sprijin pentru forțele Republicii Islamice Iran, o țară inamică statului evreu.
Declanșat în martie 2011 de reprimarea protestelor pro-democrație, războiul din Siria a lăsat peste 388.000 de morți. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: